18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
396,24 Ft
Euró
418,04 Ft
Font
484,76 Ft
Bitcoin
16,959 $

Rendőrökkel akarta lelövetni magát az öngyilkosságra készülő férfi

TÉMÁK:
#18 #Öngyilkosság
Twenty20
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Úgy akart öngyilkosságot elkövetni egy 28 éves férfi, hogy rendőrökkel akarta magát lelövetni.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus hónap végén Miskolcon, egy éjszakai szórakozóhelyen tartózkodott. A reggeli órákban ért a hétvégi házas területen lévő lakásába, azonban depressziós állapotba került, így terápiás mennyiségben gyógyszert vett be – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. Az élettársa igyekezett lebeszélni, és a 112-es segélyhívón telefonos segítséget kért, amikor a diszpécser tájékoztatta, hogy először a rendőrök fognak kiérkezni, utána a mentők.

A nő ezt elmondta a férfinak, aki úgy döntött, ha kijönnek a rendőrök, akkor velük fogja magát lelövetni úgy, hogy majd eljátssza, mintha késsel bántaná az élettársát, és így rákényszeríti a rendőröket, hogy lelőjék.

Az élettársa ismét megpróbálta lebeszélni az öngyilkosságról, a sebeit ellátta, majd a kiérkező rendőrökkel közölte, hogy a párjának fegyvere van. A férfi kiment a kertkapuhoz, a ruhájából elővett egy töltetlen forgótáras, de működésképtelen gáz-riasztó fegyvert, és azt odadobta a rendőröknek.

Az intézkedés során kezdetben nyugodt volt, majd váratlanul megragadta az élettársa haját, az úttest közepére vonszolta, letérdeltette, és egy 20 cm hosszúságú konyhakést a nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök hiába utasították a cselekmény abbahagyására, csak gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.