Oltás közben fedezték fel a világ legidősebb emberét

Fotó: Twitter/DCBaramulla
not image

Borbély Fanni

2021.június.5 - 16:23

Egészen idáig a japán Kane Tanakát tartották a világ legidősebb élő emberének 118 évével. Most azonban lecsúszhatott a második helyre, ugyanis Indiában egy mobil oltási kampány során találtak egy nőt, aki saját bevallása szerint 124 éves.

A Dzsammu és Kasmír területén tevékenykedő oltócsoportot nem kis meglepetés érte, amikor bekopogtak Rehtee Begum ajtaján. Az oltandó nő adatainak rögzítésekor ugyanis közölte, hogy 124 éves.

Ha hivatalosan is megerősítik a Covishield oltóanyagot kapott indiai nő életkorát, akkor nemcsak a legidősebb élő ember lenne, hanem a valaha élt legidősebb emberként vonulhatna be a történelembe.

A 124 éves Rehtee Begum. Fotó: Twitter/DCBaramulla

A hatóságok szerint az élelmiszerjegy, amely Indiában lehetővé teszi az emberek számára az élelmiszersegélyhez való hozzáférést, igazolja a nő életkorát. Az indiai média szerint Begum remekül érezte magát az oltás után, és nagyon örült a vakcinának.

Eközben a koronavírus-járvány továbbra is tombol a szubkontinensen, bár a napi új fertőzések száma jelentősen csökkent az előző héthez képest, szerdán alig 2900 főről számoltak be. Eddig 28,4 millió ember fertőződött meg, és 338 ezer fertőzéssel összefüggő halálesetet regisztráltak, a szakértők azonban úgy vélik, hogy ezek az adatok jóval alulbecsültek a valós számokhoz képest – írja a Kronen Zeitung.