Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

„Az egész világnak szüksége van a nukleáris fegyverkezési tárgyalásokra”

Fotó: 2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjérõl egy moszkvai sajtóértekezleten. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
not image

Koós Alexandra

2022. június 9. - 05:02

John Sullivan és Dmitrij Peszkov is egyetértett abban, hogy szükség van a tárgyalásokra, ám egyikük sem gondolja, hogy ez a közeljövőben megoldható lenne.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfői interjúja során kifejtette, miszerint Moszkva érdekelt abban, hogy megbeszéléseket tartsanak Washingtonnal a nukleáris fegyverkezés ügyében, ám a jelenlegi helyzetben nem valószínű, hogy erre sort is tudnak keríteni.

Soron kívül Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

„Érdekeltek vagyunk az ilyen jellegű tárgyalásokban, mivel úgy gondoljuk, hogy szükség van ennek a kérdésnek a megvitatására, legfőképp az európai, sőt, a globális biztonság terén bekövetkezett szerkezeti változások miatt. Tehát az ilyen megbeszélésekre szükség van, méghozzá az egész világnak” – mondta.

Majd egyetértett John Sullivan moszkvai amerikai nagykövettel, aki arra utalt, miszerint a jelenlegi körülmények miatt nem valószínű, hogy ez megoldható lenne, a szóvivő pedig kiegészítette azzal, hogy „előbb-utóbb vissza kell térnünk erre a témakörre”.

A nagykövet korábban a TASS hírügynökségnek adott interjújában arról nyilatkozott, miszerint nem kapott utasítást Washingtontól arra, hogy készüljön fel a megbeszélésekre, ám azt megerősítette, hogy „ez az egyik legjelentősebb kérdés az USA és Oroszország között”.