Az átigazolási szakértő mindenkit óva intett a Newcastle kapcsán

Fotó: Twitter/Newcastle United FC
not image

Nagy Noel

2021. október 25. - 18:56

A szaúdi tulajdonosváltással igencsak szürreális találgatások indultak be a sajtóban a Newcastle-höz érkező különböző nevekről, az egyik legnevesebb átigazolási szakértő azonban nyugtatta a kedélyeket.

Fabrizio Romano mellett talán Gianluca di Marzio tekinthető az átigazolási hírek egyik szakértőjének, így az ő szavára általában érdemes adni, amikor egy játékos klubváltásával kapcsolatos hírek merülnek fel.

Di Marzio a Wett Freunde nevű német hírportálnak adott interjújában pedig kitért többek között a Newcastle United helyzetére, amely frissen esett át tulajdonosváltáson és ezért igazi pletykadömping indult el a sajtóban arról, hogy kik jöhetnek.

Az olasz transzferguru jelezte ugyanakkor, hogy a Newcastle jelenleg nagyon sok sebből vérzik, így akár egyetlen nagy név érkezése nem változtatná meg a helyzetet, mert a szarkák jelenleg a kiesés ellen küzdenek, amit csupán egy nagy játékossal nem lehet elkerülni.

Di Marzio meglátása szerint legalább 3-4 fontos névre lenne szükségük az egy nagy helyett, hogy enyhüljön a problémájuk, ugyanis jelenleg több ponton is gondok vannak a csapatnál. Mint fogalmazott, jelenleg egy edzőre lenne szükségük, aki helyrerángatja a csapatot.

„Egyébként is, jelenleg milyen nagyobb játékos menne a Newcastle-be? Európa Ligát és a Bajnokok Ligáját elhagynák egy kiesőcsapatért? Ezen a nyáron nagyon nehezen fognak tudni igazolni”

DI Marzio úgy látja, a szaúdi tulajdonosok háttere valószínű nem fog akadályt képezni a nagyobb igazolások tekintetében, ugyanis a „játékosok és az ügynökök is a pénzt nézik elsősorban”, így az ügynökök még örülnek is, hogy egy új aranybányát találtak a Newcastle-lel.