Nem terrortámadás történt a párizsi kórháznál, inkább egy kivégzésre hasonlított

Fotó: Préfecture de Police/Facebook
not image

Takács Petra

2021.április.12 - 20:17

Hétfő délután egy oltást végző párizsi kórház előtt lövöldözés történt, egy ember életét vesztette, egy biztonsági őr pedig megsérült.

Lövöldözés tört ki Párizsban egy kórháznál hétfő délután, egy ember életét vesztette, egy másik pedig megsebesült. Francis Szpiner, a kerület főpolgármestere elmondta, hogy a támadó valószínűleg szándékosan végezte ki áldozatát.

A férfi, akire céloztak, több lövést is kapott. A biztonsági őrre inkább csak véletlenül lőttek

– tette hozzá.

A lakosság megnyugtatására mondom, hogy nem terrorcselekményről van szó, és nem is (a kórházban felállított) oltóközpont elleni merényletről

– hangsúlyozta a polgármester.

A párizsi ügyészség gyilkosság és emberölési kísérlet miatt indított eljárást, a nyomozást a bűnügyi rendőrség folytatja le.  

A környéket teljesen lezárták, a nyomozók egyelőre semmilyen részlettel nem szolgáltak a támadás lehetséges indítékait illetően.

A magánkórház jelenleg a koronavírus elleni oltási kampány egyik párizsi oltóközpontja.

Detonációkat hallottam, megfordultam és láttam, hogy egy kapucnis férfi lövöldözik. Aztán láttam egy pacákot a földön, azt is láttam, hogy a másik odalépett hozzá, és kétszer fejbe lőtte

– mondta a kórházzal szembeni vendéglátóhely tulajdonosa a BFM hírtévében, aki szerint az elkövető egy 35-40 év körüli testesebb, fehér bőrű férfi volt.  

Az elkövető gyalog ment el, és hidegvérrel lépdelt, mintha mi sem történt volna. Távolabb egy robogó várta

– mondta egy másik szemtanú.

A szomszédos lakóépület házmestere az AFP hírügynökségnek elmondta: hat lövést hallott, miközben ebédelt. Azonnal kiment az utcára, és egy fekete bőrű férfit látott a földön fekve a kórház előtt. 20-30 év közötti lehetett, és már halott volt.

A helyszínelés ellenére a kórházban egész délután folytatódott az oltás, de csak a regisztráltak léphettek be a biztonsági kordonon belülre, ahonnan rendőrök kísérték be őket a kórház területére.

Forrás: MTI