Nem bírta a bezártságot covid-járvány idején, felakasztotta magát egy 15 éves fiú

Fotó: Illusztráció/Pixabay
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Utolsó Snapchat-üzenetében arról beszélt a depressziós tinédzser, hogy már képtelen elviselni a magányt és a bezártságot, ezért önkezével véget vet életének.

A tehetséges, fiatal kick-boxos, Kian Southway tavaly márciusban követett el öngyilkosságot, szörnyű tette előtt a közösségi médiában búcsúzott el barátaitól és ismerőseitől.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Kian húga lett figyelmes először az üzenetre, és azonnal értesítette is a szüleit, ekkor azonban már késő volt, ugyanis kötélen lógva találták meg saját szobájában a fiú élettelen holttestét – írta a Daily Mail hírportál.

Később kiderült, hogy Kiannak hiányoztak a barátai és az iskola is, nehezen viselte a bezártságot, valamint az egyik közeli barátnőjével is összeveszett, ezért valószínűleg olyan mélyre került lelkileg, ahonnan képtelen volt magától felállni.

A lány, akibe szerelmes volt, elmondta, többet éreztek egymás iránt, mint barátság, és bár halála előtt vitáztak, nem gondolta volna, hogy ennyire megviselte a kis csetepaté a fiatal tinédzsert.

Kian édesanyja szerint fia okos volt, rendkívül könnyen tanulta meg az új dolgokat, mindemellett iskolában sem számított népszerűtlennek, mindig is sok barát vette körül, akikkel jól érezte magát.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére eszközölt lezárásokat a fiatalok többsége nehezen viseli, ezért kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk lelki egészségükre, törődjünk és foglalkozzunk velük, ezáltal elkerülhetőek a tragédiák.

Amennyiben úgy érzi, önnek is segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.