Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

Nehéz elhinni az extraprofitadó koncepcióját a Wizz Air elnöke szerint

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 13. - 07:18

Robert Carey a korántsem biztató helyzetről beszélt.

A Wizz Air elnöke úgy véli, hogy a piaci szereplőkkel szemben bevezetett extraprofitadó koncepcióját „nehéz elhinni”, mivel a teljes ágazat problémákkal küzd, és nem érik el azt a szintet nyereség szempontjából, mint ami 2020 előtt volt jellemző.

Soron kívül Orbán: jön a gyármentőprogram és már dolgoznak a munkahelyvédelmi akcióterven

Carey szerint egyértelmű, hogy az állam gyorsan pénzhez akar jutni az extraprofitadó rendeletével, azonban az iparágnak így is van jövője, főleg ami a fapados légitársaságokat illeti, hiszen az utasok minden eddiginél árérzékenyebbek.

Az elnök a 24.hu-nak adott interjújában beszélt a Wizz Air-t érintő közelmúltbeli negatív esetekről is, a lutoni késlekedés során a meghiúsult felszállást követően csak két nappal később küldtek mentesítő járatot az utasoknak, Carey szerint az akadozó információáramlás volt a fő probléma, arról azonban ők sem tehetnek, hogy a kánikulában megolvadt a kifutópálya – írta meg a Telex.

Párizsban a személyzetnek járt le a munkaideje, mire az utasok segítség nélkül maradtak. „Ha a személyzet repülési ideje lejár, egyértelmű a szabályozás: aznap nem repülhetnek többet” – mondta Carey, aki úgy vélekedett, hogy egy szerencsétlen esetről volt szó.

Váradi József vezérigazgató nagy port kavart mondataival kapcsolatban úgy vélekedett, hogy azt kiragadták a szövegkörnyezetéből. „Sosem adnának egy fáradt személyzet kezébe egy járatot, hiszen erre nemcsak nagyon világos szabályok vannak, de hihetetlenül veszélyes is” – tette hozzá.