Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

NATO-főtitkár az annexióról: a háború kezdete óta ez a legsúlyosabb eszkaláció

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 30. - 19:27

Jens Stoltenberg is reagált arra, hogy Putyin pénteken bejelentette, Oroszország annektálja azt a négy megszállt ukrán területet, ahol “népszavazásokat” tartottak.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára is reagált Putyin közlésére, s úgy fogalmazott, Oroszország legutóbbi akciói (az ukrán területek annektálása) a konfliktus legsúlyosabb eszkalációját jelentik azóta, hogy Putyin elrendelte Ukrajna lerohanását februárban.

Stoltenberg egy sajtótájékoztatón ítélte el az orosz elnök legújabb akcióit, s rámutatott, Putyin a nemrég bejelentett részleges mozgósítással több százezer katonát hívott be, felelőtlen nukleáris fenyegetéseket fogalmazott meg, most pedig illegitim módon újabb ukrán területeket annektált.

A CNN jelentése szerint a NATO főtitkára hangsúlyozta, ez a legújabb negatív fejlemény “a háború kezdete óta a legsúlyosabb eszkalációt jelenti”.

Végül csatlakozott a nemzetközi közösség többségéhez, s kiemelte, hogy a NATO-szövetségesek egyöntetűen megerősítették Ukrajna függetlenségének, szuverenitásának és területi integritásának “rendíthetetlen támogatását”. Hozzátette, a NATO-t még Putyin sem fogja eltántorítani arról, hogy “támogassa Ukrajnát abban, hogy megvédje magát Oroszországgal szemben”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.