Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Félmillió fertőzöttet találtak egy nap alatt Franciaországban, akadozik az oktatás

Fotó: Element5 Digital / Unsplash

Takács Petra

2022. január 18. - 23:04

A tanári szakszervezetek egy héten belül másodszor sztrájkolnak.

A francia közegészségügy legfrissebb adatai szerint az elmúlt héten a fertőzések napi átlaga 300 ezer fő felett mozgott, az elmúlt 24 órában pedig rekordszámú, 464 769 új fertőzöttet azonosítottak. Az omikron variáns rohamosan terjed, egy nappal korábban 102 144 személy tesztje lett pozitív.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A tanárok egy héten belül a második nagy sztrájkjukat tartják hétfőn, hogy tiltakozzanak a kormány COVID-19 tesztelési és elkülönítési protokollja ellen, ami szerintük súlyosan ellehetetleníti a tanítást. A lépés a múlt heti egynapos munkabeszüntetést követi, amely során az ország általános iskoláinak fele zárva maradt.

A szakszervezetek azzal vádolják a hatóságokat, nem hoztak olyan egyértelmű szabályokat, amelyek az iskolában tartanák a diákokat. Bár a kormány az iskolák nyitva tartása mellett foglalt állást, a szabályok és tesztelési követelmények gyakori változtatása leterheli a szülőket és iskolákat.

A tanárok szerint az omikron terjedése miatt az órai fennakadások kezelhetetlenné váltak, a szülők küzdenek azért, hogy oltási időpontot szerezzenek gyermekeik számára, a patikák előtt pedig hosszú sorok kígyóznak tesztelésre várva – számolt be a The Straits Times.

A kormány ígéretet tett arra, hogy ötmillió kiváló minőségű FFP2 maszkot biztosít az iskolai dolgozók számára, és több mint 3 000 helyettesítő tanárt alkalmaz a COVID-19 fertőzés vagy fertőzött személlyel érintkezés miatt karanténba kényszerült dolgozók helyett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.