Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

Moszkva: az ukránok kiképzése bizonyítja, hogy Washington is részt vesz a háborúban

Fotó: Ukrán katonák az Egyesült Államokból küldött ágyúval készülnek lőni az orosz állásokat a dél-ukrajnai Herszon térségében 2023. január 9-én. MTI/AP/LIBKOS
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tisztviselő szerint a Biden-kormányzat valódi célja az, hogy „az ukránok keze által a lehető legnagyobb kárt okozzák Oroszországnak a harctéren”.

Anatolij Antonov, Oroszország washingtoni nagykövete szerint az Egyesült Államok tervei, hogy ukrán katonákat képezzenek ki a Patriot rendszerek használatára, újabb bizonyítékként szolgálnak arra, hogy Washington is részt vesz a háborúban.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

A Pentagon tegnap este erősítette meg, hogy mintegy 100 ukrán katonát szállítanak el a harctérről, majd az oklahomai Fort Sill bázisra viszik őket, hogy megkezdhessék a rakétarendszerrel kapcsolatos kiképzést.

A Patriot az egyik legfejlettebb föld-levegő rakétarendszer, s többek között repülőgépeket, drónokat, cirkálórakétákat és rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat is képes célba venni – derül ki a Sky News beszámolójából.

Ám Anatolij Antonov a nagykövetsége által közzétett nyilatkozatban bírálta az amerikai védelmi minisztérium döntését, mondván, ez csak egy újabb megerősítése annak, hogy Washington de facto részt vesz az ukrajnai konfliktusban, méghozzá a „kijevi náci bűnözők oldalán”.

Véleménye szerint a Biden-kormányzatnak megvannak a maga indítékai, s a kiképzésnek az a valódi célja, hogy „az ukránok keze által a lehető legnagyobb kárt okozzák Oroszországnak a harctéren”.