Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon

MTI/Balázs Attila
not image

Hujber Dávid

2021.április.17 - 10:42

Időközben átléptük a 3,2 milliót a beoltottak számában, így minden bizonnyal a következő hét közepén meglesz a 3,5 millió beoltottat, ami után kinyithatnak a teraszok.

Minden bizonnyal már túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, és közben, ha lassan is, csökkenni látszanak a számok. Jól bizonyítja mindezt az is, hogy a legutóbbi adatok szerint kilencezer fő alá csökkent azok száma, akik kórházi kezelést kapnak a COVID miatt.

Ezzel együtt kevesebben is vannak a lélegeztetőgépen, ami jelenleg 1093 főt jelent. Talán már valóban mögöttünk van a legnehezebb időszak, köszönhetően a rengeteg beadott oltásnak, ami által rövid időn belül sokan mondhatják magukat védettnek.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken arról beszélt, hogy a következő hat hétben megduplázhatjuk a beoltottak számát, és szintén jó hír, hogy érkezik a plusz segítség a kiesett oltások miatt, amit Kína fog biztosítani.

Ezekben a pillanatokban is oltják a magyar állampolgárokat a különböző vakcinákkal. Időközben több mint 3,2 millióan kapták meg az oltásukat. Ez a szám pontosan 3 213 837 főt jelent, akik közül 1 371 702-en a második oltásukat is felvehették.

„A regisztráltak kétharmada már megkapta az oltást, a regisztrált idősek 90%-a és a 18-59 év közöttiek közel fele (49,9%) is már túl van az oltáson. Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon. Ma soron kívüli oltják a regisztrált pedagógusokat, bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozókat.” – olvashatjuk az operatív törzs közleményében.