Többen meghaltak egy iskolai lövöldözésben, 15 éves lehet az elkövető

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. november 30. - 22:33

A gyanúsított nem tanúsított ellenállást, és egyelőre semmit sem hajlandó mondani, élt a jogaival.

A CNN beszámolója szerint három ember biztosan életét vesztette a michigani középiskolában történt lövöldözésben. Összesen hat sérültről tudni, állapotuk egyelőre nem ismert.

A hivatalos sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a megölt három ember valószínűleg diákok voltak, és a meglőtt személyek egyike feltehetően tanárként dolgozott az intézményben, állapota szintén nem ismert.

Kiderült, hogy több mint 100 segélyhívás érkezett a diszpécserközpontba, nagy lehetett a káosz a lövöldözés hallatán és annak láttán. Öt perccel a rendőrségi egységek kiérkezését követően már el is fogták a 15 éves gyanúsítottat, aki nem tanúsított ellenállást.

Jelen pillanatban a rendőrség úgy gondolja, hogy a 15 éves fiú egyedül követte el a gyilkosságokat, aki körülbelül 15-20 lövést adott le. Több töltényhüvelyt is találtak az iskola területén belül, a nyomozás ezekben a pillanatokban is zajlik a michigani oxfordi intézményben.

Enyhe ítéletet hoztak El Chapo feleségével szemben

A 15 éves feltételezett elkövető a letartóztatása során a jogaira hivatkozott, jelenleg nem beszél, semmit nem mondott a hatóságoknak. A rendőrség már biztosította a helyszínt, pillanatnyilag azt sem tudni, hogy kik, milyen neműek és hány évesek az áldozatok.