Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Messi nem ünnepel, hiába játszotta le a 1000. profi mérkőzését 

Fotó: EPA/Abir Sultan
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az argentin számára megkönnyebbülés, hogy egy ilyen nehéz meccsen túl vannak, kevés idő volt a pihenésre.

Az argentin válogatott 2-1-re legyőzte Ausztráliát, amelyben Messinek is nagy szerepe volt, ugyanis az első félidőben ő szerezte az első találatot. Messi nagyon jó formában játszott, őt választották a mérkőzés legjobbjának. 

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Ráadásul a karrierje 1000. profi mérkőzésén lépett pályára, de annak ellenére, hogy Messi újabb mérföldkövet ért el pályafutásában, és még Diego Maradonát is megelőzte a világbajnokságokon szerzett gólok tekintetében, nem ünnepli meg a személyes teljesítményét – írja az ESPN.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újabb lépést tettem előre, újabb célt értem el. Ez egy nagyon erős és nehéz mérkőzés volt, de tudtuk, hogy így lesz. Nem volt sok időnk pihenni, és aggódtunk, mivel tudtuk, hogy fizikális meccs lesz, és nagyon erősek voltak” – mondta a meccs után. 

Az ausztrálok megpróbált nem elájulni Messitől, de nem sikerült

Az argentin tévé megkérdezte Messit, hogy megünnepli-e az 1000. mérkőzését, mire Messi így válaszolt: 

„Nem, egyáltalán nem. Ez egy kemény meccs volt, nem voltunk kipihentek, nem igazán regenerálódtunk jól. Amikor megtudtuk, hogy három nap múlva újra játszanunk kell, azt mondtuk, hogy ez őrültség és nincs elég idő a pihenésre, de ugyanakkor itt akartunk lenni azért, amit ez az érzés jelent, és azért, amit ez képvisel, és a szurkolóinkért”. 

Az ausztrál edző, Graham Arnold szerint játékosai jól próbálták megfékezni Messit, de végül a klasszis megmutatta, hogy miért az, aki.

„Hihetetlen. Minden idők egyik legnagyobbja. Tényleg keményen dolgoztunk, hogy ne legyünk elájulva tőle, mert ő egy nagyszerű játékos. De, wow, ő figyelemre méltó”  

– mondta.

„Volt szerencsém Diego Maradona ellen játszani, és most Messi ellen edzősködni – mindketten csodálatos játékosok, és Argentína nagyon büszke és boldog lehet, hogy ilyen kaliberű játékosai vannak” – jegyezte meg. 

Argentína a következő meccsét december 9-én játssza Hollandia ellen.