Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Márki-Zay aggódik a Mi Hazánk támogatottsága miatt, nyíltan rasszista pártnak nevezte őket

Fotó: Fotó: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor

Takács Petra

2022. május 12. - 08:27

A korábbi miniszterelnök-jelölt aggodalmát fejezte ki, hogy a legutóbbi felmérések alapján a Mi Hazán lett a második legtámogatottabb párt Magyarországon.

Miközben a Jobbik nagyon sokat gyengült, addig a Mi Hazánk gyorsan bejutott a parlamentbe, és igen komoly mennyiségű támogatói bázisra tett szert. Ez többeket aggaszt, például Márki-Zay Pétert is.

Soron kívül Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

Orbán Viktor korábbi miniszterelnök riválisa a Facebook oldalára kiírt posztjában nyíltan rasszista pártnak nevezte a Mi Hazánkat, és láthatóan nem örül a jelenlegi helyzetnek. Szerinte ez már komoly figyelmeztetés mindannyiunk számára, hogy a Mi Hazánk hirtelen ilyen magas szintre juthatott el.

„A Medián mérése szerint, jelenleg a Mi Hazánk lett a második legtámogatottabb párt. Komoly figyelmeztetés mindannyiunk számára, hogy egy a rendszert kiszolgáló, nyíltan rasszista párt ma népszerűbb, mint bármelyik ellenzéki formáció.”

„A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt és nem is alakul párttá, azonban a közeljövőben a mozgalom számos aktivistájával, szakemberekkel, valamint a fiatalok bevonásával egy olyan pártot szeretnénk építeni, amely hiteles alternatívát kínál Magyarország számára.

„Egy olyan pártot, amely továbbra is az Emelkedő Magyarország programját képviseli, kidolgoz egy fékekkel és ellensúlyokkal rendelkező minimalista alkotmányt, szakértői árnyékkormánnyal megoldást kínál hazánk 21. századi kihívásaira, és amely az árokásás helyett a szeretetre kívánja építeni a politikáját.”

Rövidtávon nem látszik a demokratikus, korrupcióellenes változás lehetősége Magyarországon, de ahogy a lengyel Szolidaritás a 80-as években, mi is megmutathatjuk honfitársainknak, hogy tisztességes, korrupcióellenes, demokratikus és jogállami Magyarországon hogyan lennének magasabbak a bérek, alacsonyabbak az árak, jobb az oktatás és az egészségügy.”