Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
388,56 Ft
Font
451,54 Ft
Bitcoin
61,692 $

Lehet, hogy mégsem Kínából indult a koronavírus-járvány?

Rendkívül meglepő eredményre jutott egy új, szennyvízzel kapcsolatos tanulmány:

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Rendkívül meglepő eredményre jutott egy új, szennyvízzel kapcsolatos tanulmány, ugyanis az abban foglaltak szerint a koronavírus már decemberben jelen lehetett két nagy olasz városban, bő két hónappal az első azonosított fertőzött előtt.

Az olasz ISS National Health Institute által készített kutatómunka nagy olasz városok szennyvízmintáit vizsgálta. Az eredmények pedig mondhatni sokkolóak, de legalábbis váratlanok: Milánóban és Torinóban a decemberi, míg Bolognában a januári szennyvízmintákban fedezték fel a SARS-CoV-2 vírus nyomait. Soron kívül Magyar Péter Dobrev Klárának üzent

Ez pedig azt sugallja, hogy Olaszországban – ahol február közepén azonosították a legelső fertőzöttet – már abban az időben is jelen lehetett a koronavírus, amikor Kínában az első eseteket regisztrálták. Az ISS közleménye szerint az eredmények fontos segítséget nyújthatnak abban, hogy megértsék a járvány terjedésének kezdetét Olaszországban.

Az eredményekből továbbá arra is következtetni lehet, hogy a koronavírus eredete sokkal kalandosabb, mint ahogyan ismerjük. A vírus eredetét a vuhani vadhúsokat is árusító húspiachoz kötik, nagyjából december tájékán, azonban a tanulmány, illetve néhány korábbi tanulmány is felveti a kérdést, hogy nem kizárt, hogy sokkal hamarabb kezdődött a vírus terjedése, és az is elképzelhető, hogy máshol.

A kutatás következtetései pedig egybecsengenek többek között francia és spanyol tanulmányokkal is, melyek szintén azt állították, hogy a maguk országában már tavaly év végén is jelen volt a koronavírus a szennyvízből vett minták alapján. A szennyvíz vizsgálata egyébként egyre gyakoribb eszköze a COVID-19 terjedésének elemzése során, gyakorlatilag a járvány kezdete óta alkalmazzák.

Olaszországban volt Európa egyik legsúlyosabb járványkitörése, ami február közepén kezdődött el. Az első azonosított esetek között egy kínai házaspár, és a Lombardia tartománybeli Codogno városában regisztrált betegek voltak. A járvány ezt követően teljesen elszabadult, márciusra a teljes ország leállt és végül 34 500-nál is több olasz esett áldozatául a járványnak.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/koronavirus-ismet-sokkolo-adatok-erkeztek-braziliabol/

Szentkirályi Alexandra: „Karácsonyék kitiltanák az autók kétharmadát. Ez őrület”

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy kitiltsák az autók kétharmadát Budapestről.