Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Szentkirályi Alexandra: „Karácsonyék kitiltanák az autók kétharmadát. Ez őrület”

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy kitiltsák az autók kétharmadát Budapestről.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra legutóbb szemétszedés közben jelentkezett be, bemutatván Budapest egy részének helyzetét. Többek között a köztisztasággal sem elégedett, amiért Karácsony Gergelyt, a budapesti vezetést teszi felelőssé, és ennek ismét hangot adott, akárcsak korábban a mérhetetlenül nagy forgalom kapcsán.

Vitézy Dávid, aki szintén Budapest vezetésére pályázik, ugyancsak keményen üzent Karácsonynak, aki ennek ellenére magabiztosnak tűnik. Noha a közvélemény-kutatások azt mutatják, nagy az előnye, minden a szavazáson dől el, addig ezek csak számok, és a kampány még heteken át folytatódni fog, mely hozhat változások, pozitív és negatív irányban is. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Szentkirályi azt mondja, a budapesti vezetés most azon dolgozik, hogy a 10 évnél idősebb autókat kitiltsák a városból. Ez rengeteg ember számára jelentene rossz hírt, hiszen tömegével közlekednek olyan autók Budapesten, melyek 10 évnél idősebbek. „A Klímaügynökség új vezetője, Karácsony Gergely régi barátja azt mondta egy interjúban, hogy azon dolgozik, hogy a 10 évnél idősebb autókat kitiltsák a városból.”

A Fidesz jelöltje szerint momentán 440 ezer olyan autóról tudni, amik 10 évnél idősebbek, és Budapest utcáin közlekednek. Ez összesen több mint 61%-át jelenti a budapesti autóknak, ami sokak számára a megélhetést biztosítja. „Jelenleg 440 ezer 10 évnél régebbi budapesti autó jár a főváros utcáin a Belügyminisztérium adatai szerint. Ez az összes budapesti autó 61 százaléka.”

Szentkirályi kiemelte, ez már őrület, mindenképpen változást akar látni Budapesten élén, és kézbe venné az irányítást. „Ennyit tiltana ki bizonyos kerületekből a Klímaügynökség új vezetője, Ámon Ada, aki egyébként korábbi MSZP-s árnyékminiszter. Mindez természetesen régi balos tempóban, az érintettek megkérdezése nélkül történne. Ez őrület! Ezért is kell változás Budapesten!”