Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Tuchel szerint katasztrofális, amit a bírói stáb tett velük szemben Madridban

A Bayern München edzője nem volt elégedett a vonalbíró és a játékvezető munkájával, aminek hangot is adott az elvesztett Bajnokok Ligája elődöntő után.k

...svg content...Fotó: EPA/J.J. Guillen
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem először kerülnek középpontba a játékvezetők a Bajnokok Ligája idei kiírásában. Jól emlékezhetünk Xavi kirohanására Kovács Istvánnal szemben, akit még a pályán, személyesen osztott ki a döntései miatt. A Barcelona idő előtt távozott, és úgy hírlik, a katalánoknak már B-terük is van arra az esetre, ha Xavi nem tud eredményes lenni az új szezonban, hiába gondolta meg magát.

A szerda este is majdnem botrányba fulladt, amikor a Real Madrid két kései gyors góllal fordított, és nyert a Bayern München ellen. Neuer hibája indította el a lavinát, és ha az nincs, lehetséges, ők várnák a döntőt a Dortmund ellen, nem a madridiak, akik a negyeddöntőhöz hasonlóan drámai módon jutottak tovább, amit méltó módon ünnepeltek meg. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A Bayern játékosai pedig forrtak a dühtől a les miatt, hiába találtak be a kapuba. Mindez az utolsó percekben történt, ami hosszabbítást érhetett volna, de a játékvezető jóváhagyta a partjelző által behúzott lest. Tuchel a mérkőzés után nem volt a legnyugodtabb hangulatban, és éles kritikát fogalmazott meg a játékvezetéssel szemben.

De Ligt sem érti

„Katasztrofális döntés született a partjelző és a játékvezető részéről. Olyan érzés ez, mintha elárultak volna a végén egy döntés miatt. Hatalmas volt a küzdelem, melynek ideje alatt mindent kiadtunk magunkból. Már majdnem ott voltunk, és most azt kell mondanom, hogy gratulálok a Real Madridnak.” – idézte az ESPN a TNT Sporton keresztül a Bayern München távozó edzőjét, aki szívesen vállalna munkát a Premier League-ben, mely nem ismeretlen környezet számára.

„A vonalbíró azt mondta, bocsánat…A játékvezetőnél nincs zászló, láthatta, hogy elhoztuk a labdát, és betaláltunk. Ez egy nagyon-nagyon rossz döntés volt a részükről. Szabályellenes volt, mindketten rossz döntést hoztak. Ez maga a katasztrófa, de ez van.” – fogalmazott a csalódott edző a meccset követően.

De Ligt, a Bayern játékosa szintén kritikusan nyilatkozott, és azt mondta, a csapata nem kapta meg azt a lehetőséget a játékvezetéstől, mint a Real Madrid, mivel Joselu második góljánál lest ítéltek, majd a VAR-os elemzés után jóváhagyták a találatot. „Azt gondolom, mindannyian ismerjük a szabályokat. Ha a les nem egyértelmű, tovább kell játszani. Ez a szabály! Kissé szégyennek tartom ezt. Joselu gólja is majdnem les volt, és mehetett tovább a játék. Akkor nálunk ez miért nem történhetett meg?”