Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Luis Enrique máris visszatérne a kispadra

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
ar-Rajján, 2022. december 6. Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 6-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A spanyol válogatott korábbi kapitánya alig néhány nappal ezelőtt távozott, máris „végtelen lehetőségek” közül választhat.

Ezt ő maga mondta, miután kijelentette, hogy vissza szeretne térni a klubfutballba. A lehetőségei annak ellenére is adottak, hogy a világbajnokságon a spanyol válogatott csalódást keltő eredményt mutatott – írja az ESPN.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A spanyol labdarúgó-szövetség a múlt héten jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg Luis Enrique szerződését, miután Spanyolország büntetőkkel kiesett Marokkó ellen a vb nyolcaddöntőjében. Helyére a korábbi U21-es edzőt, Luis de la Fuentét nevezték ki.

“Intenzív volt” – mondta Luis Enrique hétfőn Ibai Llanos spanyol streamernek, az első olyan interjúban, amelyet távozása óta adott. “A válogatottnál töltött időm véget ért, és végtelen lehetőségek nyíltak meg.”

“A karrierem egy olyan pillanatában vagyok, amikor izgatottnak és késznek érzem magam arra, hogy átvegyek egy klubot. Sokkal részletesebben és precízebben dolgozhatsz, mint egy válogatottnál. Ám ha nem jön valami nagyon érdekes lehetőség, várok a következő szezonig” – mondta.

Az 52 éves edző, aki korábban a Románál, a Celta Vigónál és a Barcelonánál is dolgozott, 2018-ban vette át Spanyolország irányítását. A válogatottal a tavalyi EB-n jutottak a legtovább, az elődöntőben a későbbi győztes Olaszország szintén büntetőkkel ejtette ki a spanyolokat.

“Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó lehetőséget szalasztottunk el” – értékelte a világbajnoki szereplést Luis Enrique. “Nézem az elődöntősöket és nem hiszem, hogy bármelyikük is jobb lenne nálunk” – tette hozzá.