Liptai Claudia nem engedi, hogy az MI segítségével ismét Gesztesi legyen Shrek hangja

Fotó: Gálvölgyi János Charles és Liptai Claudia Ruth szerepében Noël Coward Vidám kísértet című bohózatának próbáján a budapesti Játékszínben 2015. április 30-án. MTI/Kallos Bea
Style
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kijelentette, az már nem is ő lenne, hanem csak egy robot, és így semmi értelme a dolognak, hazugság lenne az egész.

Liptai Claudia nemrégiben Osváth Zsolt YouTube-talkshowjának vendége volt, ahol többek között a volt férjéről, a néhai Gesztesi Károlyról is kérdezte őt a műsorvezető. Elmondása szerint a színész fotóját látva még mindig érzi az illatát, és hallja a hangját is.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Utóbbira vonatkozóan hozzátette, lányuk, Panka nemrég kapott egy levelet, amelyben arról érdeklődtek, mit szólna a család ahhoz, ha a Shrek 5. részében is Gesztesi adhatná a főszereplő hangját, amelynek megvalósításához a mesterséges intelligenciát vetnék be.

„Azt mondták, nem tudják elképzelni, hogy más legyen a hangja, mint a Karcsi. Ez egy nagyon drága technológia. Az első gondolatom az volt, hogy nem, aztán a Panka mondta, hogy de mégis, mi lenne… De azt mondtam, nem. Több szempontból sem. Nem lehet” – jelentette ki a műsorban, amelyből a 24.hu szemlézett.

Majd arra utalt, azért volt ilyen határozott ennek kapcsán, mert az nem Gesztesi Károly lenne, hanem egy robot. „Az hazugság, és azzal megágyazzuk az emberiség, a művészet sírját. Ő azt mondaná, hogy gyerekek, akkor vége, nincs szükség rám. Ő neki erre nincs szüksége, ő a Shrek marad úgyis, meg minden marad, ami volt” – fogalmazott.

De az említett adásban a félelmeiről is nyíltan beszélt. Állítása szerint szeretné, ha a halála után lennének emberek, akiknek az életében ő is közvetlenül nyomot hagyhat, s ebből ered az egyik félelme: hogy egy nap elfeledkeznek róla. Ám a pénztelenségtől ugyanennyire tart. „Állandóan attól félek, hogy elfogy, nem lesz már. Hogy úristen, mi lesz” – mondta.