Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Molnár Csaba üzenete Magyar Péternek: egy bátor politikus az összes vitára elmegy

A DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője szerint kibúvók keresése helyett ezt kellene tennie a Diákhitel Központ egykori vezetőjének.

...svg content...Fotó: MTI/Mónus Márton
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke egy Facebook-bejegyzésben arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztévé vitájával kapcsolatos meghívóban számos hiányosság felfedezhető. Például az sem derül ki belőle, hogy mikor, milyen idősávban és hol lesz a vita, vagy hogy élő, egyenes adásban közvetítik-e, kik vesznek részt rajta; lesznek-e nézők, és ha igen, ki hívja őket.

De azt sem tudni, hány kérdés lesz, ki lesz a moderátor, reagálhatnak-e egymás mondandójára, s ha igen, mennyi idő lesz erre stb. A Diákhitel Központ egykori vezetője kiemelte, a meghívót már eleve az ezen kérdésekre adott válaszokkal kellett volna kiküldeni. Majd azzal folytatta: „Előre jelzem, hogy a TISZA Párt nem fogadja el, ha nem élőben, vagy nem főműsoridőben kerül sor a vitára”. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

„Ahogy az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni mind a 11 listát állító pár listavezetőjét, hiszen úgy semmilyen érdemi vita nem folytatható és nem is tükrözné a pártok támogatottságának mértékét” – tette hozzá. Magyar posztjára Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője is reagált, kezdve azzal:

„Magyar Péter hosszú posztban fejtegeti, hogy nem igazán várhatóak tisztességes vitaszabályok a ’köztévében’. Örülök, hogy ez végre leesett. Mi ezt mondjuk hetek óta”. Elmondása szerint azért is kell elmenni minden vitára, a Partizánba, az RTL-hez, az ATV-be és a Blikkhez is, mert ott a szabályokat a felekkel egyeztetik, és demokratikus vitarendezés várható.

„De ezekre még mindig nem mondott igent se Deutsch Tamás, se Magyar Péter” – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy egyedül Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője vállalta valamennyi vitát. „Egy bátor politikus egyszerűen dönt: kibúvók keresése helyett az összes vitára elmegy” – jelentette ki Molnár Csaba a Facebookon.