Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,68 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
457,09 Ft
Bitcoin
68,408 $

Hatalmas tűzvészben semmisült meg egy bevásárlóközpont Varsóban (videók)

Lengyelország egyik legnagyobb bevásárlóközpontja volt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dallas Penner
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters jelentése szerint vasárnap reggel tűz ütött ki a lengyel főváros Bialoleka kerületében egy hatalmas, 1400 üzletet és szolgáltatóhelyiséget magában foglaló bevásárlóközpontban. A lengyel tűzoltóság közlése szerint a Marywilska 44 bevásárlóközpont több mint 80 százalékát felemésztették a lángok.

Jelenleg mintegy 50 csapat, köztük vegyi és környezetvédelmi mentő szakemberek végzik a mentési munkálatokat a helyszínen. A rendőrség szóvivője a PAP hírügynökségnek elmondta, hogy sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

A hatóságok sms-ben is figyelmeztették a varsói lakosokat a tűzre, s arra kérték őket, hogy maradjanak otthon, csukott ablakokkal. A TVN24 által sugárzott felvételeken sűrű fekete füst szállt fel a terület fölé, a közösségi médiában közzétett videókon és fotókon pedig a hatalmas lángok is látszódnak:

A bevásárlóközpont tulajdonosa a varsói tőzsdén jegyzett Mirbud ipari építőipari vállalat. Mint ismert, Lengyelországban a bevásárlóközpontok és a nagy üzletek általában vasárnap zárva tartanak, mivel az előző, a katolikus egyházzal szoros kapcsolatot ápoló, a vasárnapot istentiszteleti napnak tekintő kormány kereskedelmi tilalmat rendelt el.

Az ilyen üzletek évente csak fél tucat vasárnaponként mentesülnek a tilalom alól, hogy az emberek karácsony, húsvét és más nagyobb ünnepek és események előtt vásárolhassanak.