Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Lezuhant egy repülő Svájcban, többen életüket vesztették

Fotó: Unsplash/Marco Meyer
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy turista-repülőgép zuhant le Svájc területén, ami több ember életébe került, már nem lehetett megmenteni őket.

Lezuhant egy turista-repülőgép Svájc egyik nyugati erdős, hegyvidéki területén. A gép fedélzetén összesen hárman tartózkodtak, akik életüket vesztették, már semmilyen formában nem tudtak rajtuk segíteni.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

A rendőrség beszámolója szerint a gép a Neuchatel kantonban lévő Ponts-De-Martel közelében, egy meredek, erdős területen zuhant le délelőtt 10 óra 20 perc körül. A pilóta és a két utas a helyszínen életét vesztette, de további részleteket egyelőre nem közöltek az áldozatokról.

A repülőgépet Svájcban jegyezték be, és a közeli Chaux-d-Fonds repülőteréről szállt fel városnéző repülésre, ami tragédiával végződött. Nem sokkal a baleset után egy nagyszabású mentési akció vette kezdetét, de a szakemberek munkáját erősen megnehezítette, hogy a helyszín egy nagyon meredek terepen terül el – írja a CNA.

A tragédia oka egyelőre tisztázatlan, a hatóságok már elrendelték a vizsgálatot, hogy tisztázzák a körülményeket. Az emberi hiba sem zárható ki, és nem tudni, hogy a gép tartalmazott-e fekete dobozt.