Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Leszúrtak egy 16 éves lányt, amiért nem akarta megadni a telefonszámát

Fotó: Flickr/Linda, Fortuna future
not image

Borbély Fanni

2021. július 20. - 13:56

A késelőt több mint öt évre börtönbe zárták, miután lábon szúrt egy tizenéves lányt, aki nem volt hajlandó megadni neki a számát.

A 19 éves Desmond Brooks, akinek nincs állandó lakcíme sem, azt mondta a 16 éves áldozatnak, hogy “meg fogja szúrni”, miután a visszautasítás hatására dühbe gurult.
A bíróságnak elmondták, hogy Brooks egy vasútállomás előtti főutcán közelítette meg a tinédzsert és annak barátját, és elkérte a lány számát és Snapchat felhasználónevét.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A pár azonban azt mondta Brooksnak, hogy hagyja őket békén, mire a férfi sértegetni kezdte, és rasszista tirádát kezdett a barátja ellen, aki azonban nem hagyta magát és szembeszállt vele. Brooks válaszul arcon ütötte a férfit.

Ezek után a lány birkózott a zaklatóval, mielőtt az combon szúrta, és kirohant az állomásról. A lányt egy helyi kórházba szállították, ahol hat öltéssel varrták össze a lábát a tavaly október 20-án reggel történt érthetetlen támadás után.

A bíró pénteken öt év és két hónap börtönbüntetésre ítélte – 56 hónapra szándékos súlyos testi sértésért és hat hónapra faji alapon elkövetett testi sértésért.
David Graney nyomozó, a brit közlekedési rendőrség munkatársa elmondta: “Ez egy kegyetlen és értelmetlen erőszakos cselekmény volt, és szerencse, hogy Brooks 16 éves áldozata nem sérült meg komolyabban”.

“Az erőszakos és faji alapon elkövetett bűncselekményeknek nincs helye a vasúton, és a Brooksra kiszabott ítélet egyértelmű üzenetet küld az ilyen bűncselekmények következményeiről. Örülök, hogy belátható időn belül rácsok mögött fogja tölteni a következő éveket – bebizonyította, hogy erőszakos és veszélyes egyéniség. Szerencsére az ehhez hasonló esetek rendkívül ritkák a vasúton”.