Lehetségessé válnak a ballagások, hamarosan jön róluk a kormányrendelet

Fotó: Lefertőtleníti kezét egy érkező diák a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2021. május 5-én. Történelemből középszinten 66 ezer, emelt szinten mintegy 8 ezer diák érettségizik. MTI/Varga György
not image

Hujber Dávid

2021.május.7 - 12:35

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatójának ideje alatt beszámolt pár olyan intézkedésről is, amik a tanév hátralévő részére vonatkoznak.

Egyrészt az egyetemek és főiskolák vonatkozásában új szabályok lépnek érvénybe hétfőtől. Ennek alapján a rektor dönthet arról, hogy hogyan folytatódhat a gyakorlati képzés, és a vizsgák rendje, természetesen a védelmi intézkedések szigorú betartása mellett.

Tanulmányi kirándulási június 15-ig, tehát a tanév végéig, csak osztályonként egynapos, vagy többször egynapos formában, tehát ott alvás nélkül valósíthatóak meg. Maruzsa elmondta, ha egy osztály ilyen tanulmányi kirándulást tesz, abban nem látnak járványügyi kockázatot, hiszen a többi napokon is együtt vannak.

Remek hírek érkeztek: felére csökkennek a megújuló Mol Bubi bérletek árai

Míg a nyári táborokról csak később hoz döntést a kormány, azt már tudni, hogy május 25. után esetleges ballagási ünnepségek pótolhatóak, a tanévzáró ünnepségek megszervezhetőek. Erről hamarosan kiadják a kormányrendeletet, benne a betartandó szabályokkal.