Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,039 $

Maruzsa Zoltán: 58 pontos ajánlást kapott az oktatási kormányzat

A Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára vasárnap jelentette be, hogy háromnapos tanácskozást tartottak az Országos Diákparlamenttel, mely 58 pontos ajánlást fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak.

További Hírek

Maruzsa Zoltán szerint azonos arányban finanszíroznák a kiadást hazai és uniós forrásokból.

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levelet írt Orbán Viktornak, akitől többek között azt is kérik, hogy váltsák le Maruzsa Zoltán belügyminiszteri államtitkárt. 

Az ukrajnai képviselet a háború elől Magyarországra menekült gyerekek iskoláztatásáról is szeretett volna konzultálni, ám egyelőre nem jutottak előrébb.

Arra számít, hogy több ezer nyugdíjba készülő pedagógus marad a pályán.

A szervezet elnöke szerint a diákok törvénytiszteletét az a magatartás ássa alá, amely „kénye-kedve szerint alakítgatja a törvényt”.

Ehelyett a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy rendezett körülmények között folytatódhasson az oktatás.

Gulyás Gergely szerint a kórházakat, szociális intézményeket és iskolákat „mindenképpen, minden körülmények között nyitva kell tartani”.

A szocialista képviselő felteszi a kérdést: miért kell ilyet mondani? 

A Pedagógusok Szakszervezete jelentette, miszerint ma délután lesz az első sztrájkbizottsági tárgyalás az új kormány képviselőjével, Maruzsa Zoltánnal.

A PSZ alelnöke reagált is néhány nemrégiben elhangzott állításra, amelyek szerint a tanároknak nincs okuk az elégedetlenségre.