Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Török-szíriai földrengés: legkevesebb 125 utórengést észleltek Törökországban

Fotó: MTI/AP/Halil Hamra
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai földtani intézet legfrissebb jelentése szerint legalább 125 olyan utórengést észleltek, melyek 4-es, vagy annál komolyabb erősségűek voltak Törökországban.

A CNN az Egyesült Államok földtani intézetének legfrissebb jelentése nyomán számolt be arról, hogy legalább 125 utórengést észleltek Törökországban, melyek mindegyike 4-es, vagy annál is erősebb volt.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Közlésük szerint ahogyan az várható volt, az utórengések gyakorisága és erőssége is csökken, az 5-ös és 6-os erősségű utórengések azonban még mindig valószínűek, melyek további károkat okozhatnak a hétfő reggeli földrengés által leginkább veszélyeztetett területeken.

Mindez további veszélyt jelent a mentőcsapatokra és a túlélőkre egyaránt. Az utórengések több mint 400 kilométeren húzódnak végig a Törökország déli részén felszakadt törésvonal mentén, mely délnyugat-északkeleti irányú, s a Földközi-tengertől Szíria északi partjainál egészen Malatya tartományig húzódik.

Az amerikai földtani intézet korábban arról jelentett, hogy legalább 100, 4-es vagy annál nagyobb erősségű utórengés volt azóta, hogy helyi idő szerint hétfő reggel 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét.