Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Fergeteges és látványos szilveszteri tűzijátékok a világ minden tájáról (videó)

Fotó: Tűzijátékkal köszöntik az új évet London belvárosában 2023. január 1-jén, szilveszter éjszakáján. MTI/AP/PA/Aaron Chown
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint minden évben a 2023-as évet a világ szinte minden táján hatalmas durranással nyitották meg: szó szerint, hiszen a világ legnagyobb városaiban gigantikus és látványos tűzijátékokkal és fényjátékokkal ünnepelték az újévet.

Amikor az óra éjfélt ütött, a világ minden táján tűzijátékok sora világította meg az éjszakai égboltot: Londonban a tűzijátékoké és az ünnepségeké volt ugyan a főszerep, hiszen ez volt az első alkalom a koronavírus-járvány kezdete óta, hogy méltó módon köszönhették az újévet, ezzel együtt a néhai II. Erzsébet emléke előtt is tisztelegtek.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A londoni szilveszteri tűzijátékra több mint 100 ezer ember gyűlt össze a Temze partján, hogy végignézzék, ahogyan 12 ezer tűzijáték száguld az éjszakai égbolt felé. A szilveszter azért is volt különleges az Egyesült Királyságban, mert 2019 óta ez volt az első alkalom, hogy az emberek részt vehettek az ünnepségen.

London egy 12 perces tűzijátékkal köszöntötte az új évet, a teltházas show közepette azonban a néhai királynő előtt is tisztelegtek: több drónt küldtek fel az égbe, melyek aztán korona formát alakítottak, majd átalakultak az ER II felirattá, de a néhai II. Erzsébet királynő egyik beszédéből is lejátszottak egy szívhez szóló részletet.

Az alábbi videóban több helyszín is látható a világ minden tájáról, köztük Tokió, Sydney, Tajpej, Dubaj, Párizs, London, New York és Rio de Janeiro. A fővárosokban tartott ünnepségeken a videók alapján rengetegen vettek részt, a szilveszteri mulatságok fénypontja pedig éjfél volt, amikor is mindenhol pompás fényárban úszó tűzijátékokkal borították be az éjszakai égboltot: