Clouds
21 Budapest
Dollár
365,25 Ft
Euró
391,78 Ft
Font
439,82 Ft
Bitcoin
23,253 $

Több mint 1 millió ember gyűlt össze Párizsban az utcán szilveszterkor

Fotó: Hanghatással kísért mozgó fényfestést néznek emberek az éjféli tűzijáték előtt a párizsi Champs Elysées sugárúton 2022. december 31-én, szilveszter éjszakáján. MTI/AP/Aurelien Morissard
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több mint 1 millióan voltak kíváncsiak a szilveszteri tűzijátékra Párizsban, aminek hatalmas sikere volt.

Az ünnepek minden eddiginél gyorsabban elteltek, akárcsak a szilveszter, szerte a világon. Sokan keltek útra, voltak, akik egy egzotikus sziget felé vették az irányt, hogy melegben köszönthessék az új esztendőt.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

Mások inkább maradtak odahaza, vagy a kontinensen belül, hiszen többek között Párizsban is nagyon különleges volt a szilveszter. Önmagában is hatalmas látványosságot jelent a francia főváros, ami szilveszterkor még inkább igaz.

A The Guardian is beszámolt a párizsi éjszakáról, miközben több mint 1 millióan gyűltek össze odakint, hogy megnézzék a szilveszteri tűzijátékot. 2019 óta ez volt az első hasonlóan nagy ünnepség Párizsban, ahol korábban szintén súlyos korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt.

A koronavírus már nem okoz akkora gondot, mint régen, és Gérald Darmanin belügyminiszter elárulta, ha a tágabb kerületeket is beleszámoljuk, akkor majdnem 2 millió ember látogatott ki az utcákra a nagy esemény alatt.