Dollár
393,71 Ft
Euró
413,36 Ft
Font
480,86 Ft
Bitcoin
17,003 $

Kyle Larson NASCAR versenyző száját rasszista káromkodás hagyta el stream közben

not image

Kulcsár Péter

2020. április 13. - 12:09

A koronavírus-járvány miatt egyre több versenyző a virtuális térben pótolja a futamokat, azonban a streamek nem mindig sikerülnek zökkenőmentesre.

Larson vasárnap este az egyik iRacing e-sport verseny közben elvesztette a kapcsolatot a streammel és a fülhallgatóját, valamint a mikrofonját próbálta meg beállítani. Miközben babrált az eszközökkel, nem vette észre, hogy már be voltak kapcsolva.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Ezután elhagyta a száját a következő mondat:

“Hallotok engem, n…?”

A három pont után az “n” betűs szó további része következik, amelyet érthető okokból nem szeretnénk idézni.

Nem ez volt az első “baleset” az e-sportolók körében. Egy hete Bubba Wallace “rage quitelt” egy hivatalos NASCAR iRacing versenyből, amit élőben sugároztak a televízióban. Olyannyira jól sikerült számára a játékból való azonnali kilépés, hogy a szponzorai egyből kirúgták.

Kyle Larson jelenleg a hetedik NASCAR szezonját teljesítené, ha nem állna a bajnokság. A Chip Ganassi Racing szerződtetett pilótájaként dolgozik és még egy éve van hátra a kontraktusból. Larson szponzorai között van a McDonalds és a Credit One Bank, a csapattal együtt egyelőre még nem kommentálták a helyzetet.

A NASCAR azután döntött a virtuális e-sport futamok lebonyolítása mellett, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették az idei szezont. A káromkodás azonban nem a hivatalos televíziós közvetítésben hangzott el, hanem egy Twitch-stream alatt.

Miután Larson kimondta az említett mondatot, a chatben mindenki ledöbbent és nem hitték el, ami történt, a többi e-sportoló pedig inkább csendben maradt.

Nem tudjuk, hogy ez az esemény milyen hatással lesz majd Larson karrierjére, azonban a korábbi esetekből arra számíthatunk, hogy komoly szankciók várhatnak a pilótára.

Aki a borzalmas hír után egy kis nosztalgiára vágyik, annak ajánljuk a következő cikkünket:

https://liner.hu/multidezo-egy-f1-es-motor-brutalis-beinditasa-2007-bol-video/