Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Ismét kormányülést tart az Orbán Viktor vezette kormány

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) kormányülésen vesz részt, mellette Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b2) és Pintér Sándor belügyminiszter (b) a Karmelita kolostorban 2022. augusztus 5-én. A dallasi CPAC-konferenciáról hazatérve kormányülést hívott össze Orbán Viktor, ahol a kormányfő és a miniszterek az orosz-ukrán háború legújabb történéseit és az európai energiaválság várható fejleményeit tekintették át. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megerősítette, hogy a magyar kormány ismét kormányülést tart.

Heti rendszerességgel tart kormányülést a kormány, már csak a jelenlegi súlyos gazdasági helyzet miatt is, ami Európában uralkodik az ukrajnai háború és a szankciós politika miatt. Továbbra sem látni a fényt az alagút végén, miközben az emberek egyre nehezebben jönnek ki a fizetéseikből.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

A magyar kormány is igyekszik kezelni a válságot, számos intézkedést hoztak az elmúlt közel egy évben. Most újabb döntésekre kerülhet sor, hiszen ismét összeültek a vezetők, mialatt Brüsszel már a kilencedik szankciós csomagot tervezgeti.

„Magyarország nem hagyja magát, a kormány cselekszik, a bajban is a magyar érdek az első! – Kormányülés” – írta a posztjában Szentkirályi, aki rendszeresen részt vesz ezeken az üléseken, amiket általában Kormányinfó követ.