Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

A Barca edzője bízik a játékvezetői döntésekben

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 18. - 10:41

Ronald Koeman, a Barcelona edzője ragaszkodott ahhoz, hogy nem látta tisztán azt az esetet, amely miatt büntetőt ítélt a Valencia elleni 3-1-es LaLiga győzelem alkalmával, de bízik abban, hogy a játékvezető jól döntött, mivel a VAR nem avatkozott be.

A Valencia játékosai nem voltak elégedettek a döntéssel, de a visszajátszások alapján úgy tűnt, hogy Jesus Gil Manzano helyesen döntött, José Gaya valóban szabálytalankodott Ansu Fati ellen.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

„Láttam [az esetet] a meccs után,  és lehetnek kétségeink, de a játékvezető fújt, és a VAR nem avatkozott be, így ez egy büntető“

– mondta Koeman a mérkőzés után.

A győzelem és a három létfontosságú pont begyűjtése mellett a Barcelona számára a nagy hír vitathatatlanul Ansu Fati visszatérése volt a kezdőcsapatba, és a fiatal támadó kiválóan teljesített, Koeman pedig örül, hogy a rendelkezésére áll – írja a Marca

„Van egy tervünk a visszatérésére: apránként fog fejlődni fizikailag, és fontos, hogy ma már pályára léphetett. Jó, hogy itt van, hiszen olyan játékosok hiányoztak, mint ő és Kun [Aguero], olyan játékosok, akik versenyt és minőséget tudnak nyújtani nekünk. [Ansu és Memphis Depay] kiegészítik egymást, megmutatták, hogy nagyszerű a kapcsolatuk. A csapat koncentrált volt, jól játszottunk.”

A hollandnak voltak dicsérő szavai Philippe Coutinhóról is, akit sokan leírtak a szezon előtt, de aki fokozatosan megmutatja, hogy hasznos játékosa lehet ennek a Barcelonának.

“[Coutinho] jó volt, gyors, és eggyel több emberrel a középpályán jobban irányítottunk. Az első naptól kezdve hittem Coutinhóban. Vissza fogja nyerni a minőségét, mert fizikailag napról napra jobb”.

A vasárnapi mérkőzés volt az első alkalom a Barcelona számára, hogy megtöltse a Camp Nout, miután a katalán hatóságok végre engedélyezték, hogy a stadionok 100 százalékos telítettségűek legyenek, azonban a csapat hívei nem éltek a lehetőséggel. Koeman ennek ellenére hálás volt azoknak, akik mégis eljöttek.

„Nem tudom, miért nem volt tele [a stadion], de ki kell emelni azoknak a hozzáállását, akik eljöttek. Remélem, szerdán többen lesznek. Meg kell nyernünk a szurkolókat a hozzáállásunkkal. Azok, akik eljöttek, fenomenálisak voltak, segítettek nekünk visszajönni“

– tette hozzá a holland.