Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Piqué kulcsszerepet játszhat Koeman ügyében Barcelonában

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 18. - 08:11

A Barcelona 3-1-es győzelemmel folytatta a szezont a Valencia ellen, azonban annak ellenére, hogy már a tavalyi szezon végén és a mostani futballszezon kezdetén világossá vált, hogy a katalánok csapatában van jövő, a jelen nem túl impozáns, és az egyik nagy probléma még mindig Ronald Koeman.

Mindenki számára világos, hogy a Koeman által javasolt labdarúgás nem ragad magával, nem követi a sokak által szeretett és visszasírt Cruyff-féle futballt, és nem vált ki szenvedélyt sem. Ezt Joan Laporta elnök és igazgatótanácsa is tudja, ahogyan azok a saját nevelésű játékosok is, akik a holland edzővel keze alatt dolgoznak.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

Ha egy hónapja még ultimátum volt Koeman számára, hogy jó eredményeket érjen el – ami nem sikerült –, most ugyanez az út. A Barca öltözője Gerard Piqué és a többi csapatkapitány vezetésével azt akarta, hogy Laporta egyértelmű legyen Koeman jövőjét illetően, és így is lett. A Barça vezetősége újabb bizalmat szavazott neki, alapvetően azért, mert nem volt utódja, és mert a gazdasági helyzet nem bírta el a kirúgást.

De most ez a helyzet újra megtörténik, a Valencia elleni meccs után két kulcsfontosságú mérkőzés következik a szezon eddigi legfontosabb hetében. A Dinamo Kijev elleni döntő Bajnokok Ligája-mérkőzésen dől el a Barça közvetlen jövője az európai klubporondon, és következik a rangadó az örök rivális Real Madrid ellen – ráadásul mindkét mérkőzés a Camp Nouban lesz. 

Az El Nacional információi szerint Gerard Piqué az öltöző képviselőjeként és Joan Laportához legközelebb álló játékosként közvetítette az elnöknek, hogy stabilitásra van szükség a klubnál, és következésképpen a csapatban. Mivel ezen a héten két kulcsfontosságú mérkőzés következik, ismét döntést kell hozni. Éppen ezért szeretnék, ha újraértékelnék a helyzetet, és ha Laporta úgy gondolja, hogy ez megfelelő, akkor a Dinamo Kijev és a Real Madrid elleni meccsek után megerősítenék vagy menesztenék Koemant.

Minden jel arra mutat, hogy ha ezen a két sorsdöntő mérkőzésen visszatér a győzelem és a jó futball útjára, akkor a vita véget ér, és Koeman hitelessége jelentősen megnő. Azonban ha a dolgok rosszul mennek – ami előfordulhat –, akkor lépéseket kell tenni. Mind a stáb, mind az igazgatótanács úgy véli, hogy jelenleg Xavi Hernández az egyetlen lehetőség arra, hogy visszatérjen a stílushoz, amelyet Katalóniában annyira szeretnek és tisztelnek, és elkezdje építeni a Barça új jövőjét.