Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Hiába a bejelentés, a kis benzinkutak még mindig nem kapták meg a kormány által ígért támogatást

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 28. - 17:17

A kormány nemrég bejelentette, hogy a kis benzinkutak támogatására 18,5 milliárd forintot különített el, ám a kis benzinkutak a mai napig nem láttak egy fillért sem ebből az összegből.

Egri Gábor, Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az ATV-nek nyilatkozva osztotta meg, hogy noha a kormány nemrég bejelentette, hogy 18,5 milliárd forintot különítettek el a kis benzinkutak támogatására, az érintett kutak a mai napig nem láttak ebből egy fillért sem.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Egri az ATV Híradójának azt mondta, ha ez nem lenne elég, mindemellett még ott van az árstop, de a gáz és az áram árának drasztikus emelkedése miatt olyan helyzetbe kerültek a kis benzinkutak, illetve az egész KKV-szektor, hogy várhatóan nagyon sok ember fogja elveszíteni a munkahelyét, nagyon rövid időn belül.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője pedig úgy fogalmazott a kialakult helyzet kapcsán, hogy a kereslet is csökkenni fog a nyári szabadságolások végéhez közeledve, a forgalom egy része pedig visszatér a budapesti kutakra, ám az üzemanyaghiány még mindig fennáll.

“Az elmúlt napokban azt a tájékoztatást kapták a magánbenzinkutak a Moltól, hogy tovább csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét, a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik”

– osztotta meg Bujdos Eszter.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.