Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Kijev: állatszemeket tartalmazó “véres csomagok” érkeztek az ukrán nagykövetségekre

Rendőrök a madridi ukrán nagykövetség bejáratánál 2022. november 30-án, miután levélbombától könnyebben megsebesült a nagykövetség egyik alkalmazottja. Sajtóhírek szerint a nagykövetség biztonságáért felelős magáncég nem ellenőrizte előzetesen a levelet, amelyben a robbanószer volt. MTI/EPA/EFE/Chema Moya
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a spanyol levélbombák híre körbejárta a világot, Kijev most arról számolt be, hogy több ukrán külképviseletre is érkezett “véres csomag”, köztük Magyarországra is.

A Sky News jelentése szerint Kijev pénteken arról számolt be, hogy állatszemeket tartalmazó “véres csomagokat” küldtek ismeretlenek az ukrán nagykövetségekre, miután Spanyolországban több levélbombát is felfedeztek, szintén az ukrán nagykövetségen.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Kijev közlése szerint a “jellegzetes színű folyadékkal” átitatott csomagokat Ukrajna magyarországi, hollandiai, lengyelországi, horvátországi és olaszországi nagykövetségeire küldték el ismeretlenek.

Hozzátették, a nápolyi és a krakkói főkonzulátusra is érkeztek ilyen véres csomagok. Kijev azt követően jelentett a véres csomagokról, hogy a héten több gyanús, levélbomba-szerű küldeményt is találtak Spanyolországban.

Egyet a spanyol miniszterelnöki hivatalban, egyet a madridi ukrán nagykövetségen, míg egy másikat egy Ukrajnának is szállító fegyvergyártó vállalatnál.

Noha egyelőre rejtély övezi, hogy ezek az incidensek kapcsolatban állnak-e egymással, ám úgy tűnik, hogy a két Spanyolországba küldött levél ugyanattól a feladótól érkezett, miután a csomagolásokat átvizsgálva azonos e-mail címeket találtak a nyomozók.