Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Kiderült, ki volt a tel-avivi merénylő, akit agyonlőttek a rendőrök

TÉMÁK:
#izrael
Fotó: A tervezett jogi változtatások ellen tiltakozók Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és kormánya ellen tüntetnek Tel-Avivban 2023. március 4-én. A tiltakozók szerint a Jarív Levin igazságügyi miniszter által bejelentett igazságügyi reformok gyengítik a legfelsőbb bíróságot és az igazságszolgáltatási rendszert. MTI/AP/Tsafrir Abayov
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Időközben azonosították azt a merénylőt, aki Tel-Avivban lövöldözött csütörtök este.

Az izraeli hatóságok azonosították a csütörtök este lövöldöző tel-avivi merénylőt, az iszlamista Hamász terrorszervezet fegyveresét – jelentette a katonai rádió péntek reggel. Az elkövető 23 éves volt. Tette elkövetése után négy, a helyszín közelében tartozó izraeli, köztük egy önkéntes rendőr, és három szolgálatban lévő rendőr tűzharcban agyonlőtte.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A merénylő Ciszjordániában élt, a Rámalláh melletti Naálin falu lakója, és korábban már kétszer ült izraeli börtönökben, összesen egy évet és három hónapot, biztonsági vétségek, illegális fegyvertartás miatt.  

A lövöldözéses merényletben három huszonéves izraeli fiatal sebesült meg a belvárosi Dizengoff utcában található egyik kávézó vendégei közül. Az Ichilov kórházban ápolják őket, s ketten továbbra is súlyos, egyikük életveszélyes állapotban van, lélegeztetőgépen és altatásban tartják. A harmadik sebesült könnyebb-közepes sebesülést szenvedett.

Legutóbb tavaly áprilisban volt ezen a környéken terrortámadás. Akkor a palesztin lövöldöző két embert megölt, tízet pedig megsebesített, majd több órás üldözés után a város másik részén agyonlőtték.