Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Legkevesebb három ember megsérült egy lövöldözésben Tel-Avivban

Fotó: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök új kormányának az igazságszolgáltatás átalakítását célzó törvényei ellen tüntetnek Tel-Avivban 2023. február 25-én. MTI/EPA/Abir Szultan
Közel-Kelet
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Tel-Aviv városában történt a lövöldözés, ami után nem sokkal a rendőrség semlegesítette a támadót.

A Magen David Adom mentőszolgálat közlése szerint a lövöldözés egy kávézó mellett történt a a Dizengoff és a Ben Gurion utca sarkán – jelentette a The Times of Israel. A kiadott közlemény szerint az egyik sérült kritikus állapotban van, akit a városi Ichilov kórházba szállítottak – írja az Al Jazeera.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Az izraeli rendőrség tájékoztatást adott ki arról, hogy a támadót időközben semlegesítették, de részleteket nem közöltek a körülményekről. Ugyanakkor megjegyezték, hogy terrortámadás történhetett.

A Times of Israel azt írja, hogy a fegyverest két rendőr lőtte le, akiről felvételek is készültek. A közösségi médián megjelent felvételeken egy férfi látható, aki épp lövöldözik a nyílt utcán, miközben nem messze tőle emberek vannak.

Az egyik szemtanú egy terroristáról beszélt, akit közelről láthatott, majd jobbnak látta, ha elbújik. A lövöldözés egy viharos nap végén történt a városban, amikor tömegek tiltakoztak országszerte a kormány tervei ellen, melynek részeként átalakítanák az igazságszolgáltatási rendszert.