Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Két koronavírusos sportoló számára már a kezdet előtt véget ért az olimpia

Fotó: Unsplash/Ryunosuke Kikuno
not image

Takács Petra

2021. július 22. - 03:39

Egy chilei taekwondós az első versenyző, akinek pozitív koronavírusteszt miatt vissza kellett lépnie a tokiói olimpiától.

Fernanda Aguirre Üzbegisztánban végezte felkészülése utolsó szakaszát, onnan érkezett Tokióba, s az országba történt belépésekor produkált pozitív tesztet. A Chilei Olimpiai Bizottság arról számolt be, hogy Aguirre tünetmentes, jól érzi magát, de nem vehet részt az 57 kilogrammosok vasárnapi küzdelmében, mert a japán hatóságok tíznapos karanténra kötelezték.

Soron kívül Kreml: Oroszország pénteken hivatalosan is annektálja a megszállt ukrán területeket

Az MTI szerint a sportoló – és a közvetlen kontaktnak számító edzője – most egy erre a célra kialakított szálláshelyen tartózkodik. Aguirre – amint azt közösségi oldalán írta – “nagyon szomorú és teljesen összetört”.

A chilei taekwondós hasonlóan a hollandok gördeszkása, Candy Jacobs sem versenyezhet a játékokon, miután szintén pozitív tesztet produkált. A 31 éves sportolót az olimpiai faluban ellenőrizték; a világbajnoki negyedik Jacobs szerdán Instagram-oldalán jelentette be, hogy lemarad az olimpiáról, melyen először szerepel sportága a programban.

A holland gördeszkázó a negyedik sportoló, aki az olimpiai faluban produkált pozitív koronavírustesztet, a két dél-afrikai labdarúgó, Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, illetve a cseh strandröplabdázó, Ondrej Perusic szereplésére még van esély, ha majd letöltik tíznapos karanténjukat.