Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,627 $

Több mint 52 ezren kelnek át egy nap alatt a Lánchídon

Sokan gyalog teszik ezt meg, míg a többiek buszon ülve/állva, amit sikerként könyvel el Karácsony Gergely.

Fotó: Versenyzők a 38. Spar Budapest Maraton fesztiválon a Lánchídon 2023. október 15-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely a Lánchíd kapcsán is sok kritikát kapott, de továbbra is kitart a kezdeményezés mellett. Ennek kapcsán a BKK minden hónapban méréseket végez el a Lánchíd forgalma körül, hogy lássák a pontos adatokat.

Kiderült, a legutóbbi adatok szerint egy nap alatt több mint 52 ezer ember kelt át a hídon Pest és Buda között. Ennek bő fele gyalogosan tette ezt meg, míg a kisebbik része buszra pattant, vagy épp biciklivel, rollerrel, motorral és taxival abszolválta az utat. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„A BKK – Budapesti Közlekedési Központ minden hónapban megméri a Lánchíd forgalmát. A legutóbbi adatok szerint egy nap alatt 52 564 ember kelt át a hídon Pest és Buda között.” – írta a posztjában Karácsony.

„Az átkelők bő fele gyalog, negyede pedig busszal tette meg az utat, a maradék negyeden pedig a biciklivel, rollerrel, motorral és taxival közlekedők osztoztak.” – osztotta meg az információkat Budapest főpolgármestere.

„Ezek a számok is bizonyítják, hogy az első Budapesti Lakógyűlésen szavazó budapestiek helyesen döntöttek akkor, amikor támogatták a javaslatunkat a Lánchíd forgalmi rendjére. Nap mint nap tízezrek használják a dugómentes, csendesebb közlekedésű hidat, a kisebb autóforgalom előnyeit pedig mindkét hídfő környezete élvezni.”

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.