Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.

...svg content...Fotó: YouTube/CBS Miami
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FVC) számolt be arról, hogy egy 16 és egy 15 éves fiú súlyos környezetszennyezési bűncselekményt követett el: a fiatalok a floridai Boca Raton mellett két kukányi szemetet borítottak a tengerbe csónakázás közben.

A Wavy Boats nevű YouTube-csatorna által megosztott felvételen tökéletesen látszik, ahogy egy több több tinédzserrel teli csónak elhagyja a vad Boca Bash parti helyszínét, majd egy rövid utat tett meg azzal a céllal, hogy a vízbe dobja a szemetet. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A drónfelvételen jól kivehető, hogy miközben a nyílt víz felé tartanak, a csónak erősebb hullámokkal találkozik, mire a csónak „kapitánya”, a 16 éves fiú és póló nélküli társa két teli szemetest ürítenek a vízbe. A fiúk szemmel láthatóan nagyon büszkék voltak magukra, egyikük egy pillanatra a feje fölé is emelte a szemetest:

Az állami vadvédelmi tisztviselők elítélték a tinédzserek viselkedését, és „súlyos bűncselekménynek” nevezték tettüket; Rodney Barreto, az FWC elnöke egy nyilatkozatban pedig tűrhetetlennek minősítette a megnyilvánulást:

„A tengeri környezetünkben történő illegális szemétlerakás súlyos bűncselekmény, és szorosan együttműködtünk a Palm Beach megyei államügyészséggel a megfelelő vádak meghatározásában. Florida környezetének érzéketlen semmibevétele nem tűrhető. Ez egy tanulságos pillanat minden érintett számára – Florida természeti erőforrásai értékesek, és mindannyiunknak meg kell tennünk a magunk részét a védelmük érdekében.”

Miután a bűncselekményről készült videó szélsebesen terjedt az interneten, a bűnüldöző hatóságok gyorsan azonosították a csónak tulajdonosát, akit meg is látogattak otthonában. A csónak tulaja elmondta, a videón 15 éves fia látható. A család egy nyilatkozatban kért elnézést a történtekért, ugyanakkor a tinédzserek akár 50 ezer dollárig terjedő pénzbírsággal és 5 év börtönbüntetéssel is számolhatnak.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.