Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

A jogosítványok is drágulhatnak a katás adózás módosítása miatt

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 23. - 15:46

Az autós oktatók is tüntettek a Hősök terén, a katás adózásból való kiesés miatt akár 30 százalékot is emelhetnek az iskolák.

Pénteken nagyjából 200 tanulóautó gyűlt össze a Hősök terén, hogy tiltakozzanak a katás adózás módosítása ellen, az oktatók szerint ugyanis akár 30 százalékkal is drágulhat a a jogosítvány, ugyanis kénytelenek emelni. 

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Magyarországon nagyjából 4000 autósoktató van, háromnegyedük katásként számlázott eddig, de nekik sem lesz esélyük erre szeptembertől, és úgy vélik, hogy az atalányadózás miatt négyszeresére nőhetnek az adóterheik. 

„Mindenki megkapta a 80-20 százalékos átalányadót. Mi azért, mert más tevékenység alá van besorolva a tevékenységünk, ugyanúgy autóval dolgozunk mint ők, ugyanolyan tevékenységünk van, mint nekik mégis a 40-60-os átalányadó határa alá esünk” – fogalmazott Köves Szilárd.

A tüntetés szervezője szerint ha ez így marad, akkor kénytelenek lesznek áthárítani a megnövekedett költségeiket, ez pedig érződni fog a jogsi árán is: akár 30 százalékot is emelhetnek. 

Palkovics miniszter már leült tárgyalni a futárokkal, akik a leghangosabban a kérdésben, és azt mondta, hogy megvizsgálják a dolgozók védelmének lehetőségeit ennek érdekében akár további konzultációtól sem zárkózik el – írja az ATV

Ők azonban máshogy látják a helyzetet, és nem engednek a tiltakozásból, hétfő este a Margit híd lezárására készülnek, de a Kutyapárt sem tétlenkedik, ők az Erzsébet hidat akarják elfoglalni péntek este.