Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Jó hír a mozogni és kikapcsolódni vágyóknak: hétvégére megnyílik a rakpart

Fotó: Kerékpáros és gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án. MTI/Mónus Márton
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ez azt jelenti, hogy ma (szombaton) hajnaltól holnap este 11-ig lehet birtokba venni a területet a Margit híd és a Közraktár utca között.

Karácsony Gergely főpolgármester nemrégiben arról írt a közösségi médiás oldalán, miszerint jó hírrel tud szolgálni a pihenni, mozogni és edzeni vágyó budapestieknek, ugyanis hétvégére ismét megnyílik a pesti alsó rakpart.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

„Közeleg a tavasz, nyílik a rakpart!”

– írta, kiemelve, hogy ma (szombaton) hajnaltól holnap este 11-ig lehet birtokba venni a területet a Margit híd és a Közraktár utca között.

Korábban beszámoltunk róla, hogy idén ismét lezárják az autóforgalom előtt a pesti alsó rakpartot, ezzel kedvezve hétvégenként a mozogni és kikapcsolódni vágyóknak, amelyre első alkalommal a március 18-19-i hétvégén kerül sor.

A rakpart tavaly ősszel nyílt meg legutóbb az érdeklődők előtt, de idén is folytatódik a népszerű hagyomány, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt és autómentes környezetben élvezhessék Budapest egyik legszebb, csodás panorámával büszkélkedő területét.

Ám a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, s erre a kihelyezett tájékoztatók is felhívják a figyelmet.