Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Budapest: hétvégeként ismét szabad lesz a rakpart

TÉMÁK:
#Budapest
Fotó: A 37. SPAR Budapest Maraton Fesztivál maratoni távjának résztvevői a pesti alsó rakparton 2022. október 9-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A korábbi gyakorlatnak megfelelően ismét megnyitják a Pesti alsó rakpartot a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a fővárosban.

Idén először a március 18–19-i hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt – írja a BKK a közleményében.

A hétvégén a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók ismét birtokukba vehetik teljes szélességében a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

Teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

Fotó: BKK

A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb az érdeklődők előtt, idén március 18-tól hétvégenként és ünnepnapokon folytatódik a népszerű hagyomány. A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalog járó felnőttekre és gyermekekre.