Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Ingyenes szélessávú internetet biztosít az utasainak az Air Baltic

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ehhez a SpaceX műholdas technológiáját használják majd, és még az idei évben megkezdik a szükséges technológia telepítését a repülőgépekre.

Az Air Baltic közleménye alapján a cég lesz az első európai légitársaság, amely az otthoni internethez hasonló vagy annál jobb teljesítményű, korlátlan és ingyenes műholdas internetet biztosít a járatain, ráadásul mindezt bejelentkezési oldalak és egyéb nehézségek nélkül.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Ehhez a SpaceX műholdas technológiáját használják majd, és még az idei évben megkezdik a szükséges technológia telepítését a repülőgépekre, miután a két vállalat együttműködve megszerzi az ehhez szükséges kiegészítő típustanúsítványt a hatóságoktól.

A Starlink tavaly kezdte meg a kereskedelmi repülőgépek kiszolgálását nagy sebességű fedélzeti internettel, s műholdjai alacsony Föld körüli pályán, 550 km-es magasságban keringenek – írta az airportal.hu.

A hagyományos geostacionárius műholdakhoz képest több mint 65-ször közelebb lévő berendezésekkel a Starlink jelentősen alacsonyabb, mindössze 20 ms késleltetési időt és nagyobb, akár 350 Mbps átviteli sebességet biztosít a végfelhasználók számára.

Ennek köszönhetően olyan alkalmazások is gond nélkül működni fognak, amelyek kiszolgálása a hagyományos technológiával nem volt lehetséges, beleértve az online játékokat, a virtuális magánhálózatokat, és egyéb nagy adatátviteli sebességet igénylő tevékenységeket.