Egymással versengenek a cégek, hogy megszerezzék az IKEA oroszországi javait

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. június 22. - 23:12

A svéd vállalat úgy döntött, hogy tovább korlátozza tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban, ezért bezárják az üzleteiket és eladják a gyáraikat.

Andrej Vorobjov, a moszkvai régió kormányzója a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon tett nyilatkozatában azt mondta, jelenleg 3-4 cég verseng azért, hogy megvásárolhassák az IKEA oroszországi javait.

Elmondása szerint a külföldi cégek túlnyomórészt folytatják a munkát a régióban, az IKEA azonban a Fórum küszöbén jelentette be a távozást. Majd arra utalt, hogy aggodalomra semmi ok, hiszen már most számos potenciális vevő akad, akik érdekeltek az ehhez köthető eszközök felvásárlásában.

Az IKEA március 3-án közölte, miszerint a háború következtében ideiglenesen felfüggesztik az üzleti tevékenységet Oroszországban és Fehéroroszországban, ám a helyzet azóta sem javult, ezért további korlátozások mellett döntöttek – írta a TASS.

Az MTI beszámolója szerint arra jutottak, hogy bezárják az orosz üzleteiket és eladják a gyáraikat, ahol összesen 28 ezer dolgozót foglalkoztattak, illetve egyik országban sem számítanak arra, hogy a közeljövőben teljes mértékben újraindíthatják az üzleti tevékenységüket.