Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,94 Ft
Euró
391,71 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
62,596 $

Így változott a koronavírus-fertőzöttek megyénkénti száma csütörtökre

Mint ahogyan azt már októberben megszokhattuk, ismét rengeteg új koronavírus-beteget azonosítottak Magyarországon, valamint a halottak száma is tovább emelkedett.

Budapest, 2020. április 22. Védőfelszerelést viselő gyógytornászok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 22-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Mint ahogyan azt már októberben megszokhattuk, ismét rengeteg új koronavírus-beteget azonosítottak Magyarországon, valamint a halottak száma is tovább emelkedett.

Az elmúlt 24 órában egészen pontosan 932 magyar állampolgárról derült ki, hogy hordozzák a COVID-19 kórokozóját, ezzel már 34 046-ra nőtt a hazánkban regisztrált koronavírus-páciensek száma. Soron kívül A hét első felében napsütés, a második felében esős és szeles lesz az idő

Csütörtök reggelre kiderült, hogy 21-en áldozatául estek a ragályos kórokozónak, így 898-ra emelkedett az országban a COVID-19 fertőzésben életét vesztett személyek száma. Jelenleg 23 961 aktív fertőzött van az országban, mindeközben 9 187-en felgyógyultak.

Kórházi ellátásra 804-en szorulnak, közülük 56-an fekszenek súlyos szövődmények következtében az intenzív osztályokon lélegeztetőgépekre kötve. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 48%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti.

Megyei szinten Budapest továbbra is őrzi a vezető helyét, mivel a fővárosban egyetlen nap leforgása alatt 304 új koronavírus-fertőzöttet találtak a hatóságok. A második pozícióban Pest megye áll, ahol csütörtök virradóra 120-szal emelkedett a COVID-19 páciensek száma.

A harmadik helyen Jász-Nagykun-Szolnok megye található 81 újonnan nyilvántartásba vett koronavírusos beteggel, őket követi a rangsorban Csongrád-Csanád (+58), Baranya (+55), Győr-Moson-Sopron (+52), Vas (+39), Somogy (+29), Fejér (+27), Zala (+26), Borsod-Abaúj-Zemplén (+25), Veszprém (+25), Nógrád (+21), Békés (+20), Bács-Kiskun (+15), Tolna (+13), Szabolcs-Szatmár-Bereg (+11), Hajdú-Bihar (+11) és Komárom-Esztergom megye (+9).

Heves megyében kilenccel csökkent a fertőzöttek növekménye az előző naphoz képest – ez valószínűleg a statisztikai adatok korrekciója miatt lehetett.

Szeptember 21. óta kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A terjedés megfékezése érdekében fontos, hogy rendeltetésszerűen viseljünk maszkot, tartsuk be a 2 méteres védőtávolságot, illetve rendszeresen mossunk kezet és fertőtlenítsünk. Ha megfázásos vagy influenzaszerű tüneteket észlelünk magunkon, semmiféleképpen se menjünk idős vagy krónikus betegségben szenvedő hozzátartozóink közelébe, helyette keressük fel telefonon háziorvosunkat, aki tájékoztatni fog minket a további teendőkről.