Hőség: vizet osztanak a vonat- és buszpályaudvarokon

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A közlekedési társaságok azt javasolják, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útra.

Péntektől harmadfokú hőségriadó lépett érvénybe, amelyet egészen hétfő éjfélig fenntartanak. A legfrissebb előrejelzések szerint akár 38-39 fok is lehet a következő napokban, felfrissülésre kedden számíthatunk.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

„Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.”

„Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja – addig, amíg a hőségriasztás ezt szükségessé teszi, illetve hétvégén ameddig a készlet lehetővé teszi” – közölte a MÁV.

„A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon oszt ásványvizet: Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, vidéken pedig Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.”