Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

A Holdra és a Marsra is el szeretne jutni az ISS-t megjáró orosz filmrendező

NASA
not image

Kulcsár Péter

2021. október 21. - 18:16

Az elkövetkező napokban készülhet el az a film, amelynek kulcsfontosságú jeleneteit a Nemzetközi Űrállomás orosz modulján forgatták.

Klim Sipenko, A küldetés című film rendezője több mint egy hetet töltött az ISS fedélzetén Julija Pereszild színésznővel. Kint tartózkodásuk során felvették az összes jelenetet az alkotáshoz, ami így a világ első filmje lesz, amelynek bizonyos részleteit egyenesen az univerzumban forgatták.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Sipenko az űrállomásról való visszatérést követően sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, olyannyira pozitív élményekkel zárult a misszió, hogy azt sem tartja kizártnak, egykoron felbátorodik, és a Holdon, valamint a Marson is elkészít egy műalkotást – írta a Reuters hírügynökség.

Habár minden egyes ISS-en eltöltött nap problémamentesnek tűnt, a rendező elárulta, korántsem volt egyszerű feladat hozzászokni a súlytalanság állapotához, továbbá a kamerájának működését is újra kellett tanulnia.

Oda kellett figyelnem a részletekre, hiszen az emberek bár egymással szemben állhatnak, lényegében fejjel lefelé is repkedhetnek egymáshoz képest, így más megközelítést kellett választani a kamerával” – magyarázta Sipenko.

A szakember hozzátette, szívesen megosztaná tapasztalatait Tom Cruise-zal is, aki szintén követheti Pereszildet és csapatát nemsokára a világűrbe, így ő lehet az első amerikai színész, aki meglátogathatja a Nemzetközi Űrállomást.