Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Furcsa jelek érkeztek az űrből, ellentmondanak a fizikának

Egyelőre a csillagászok sem tudják, hogyan jöhet egy forrásból két olyan rádiójel a Föld felé, amelyek az ismereteink szerint csak különböző forrásokból származhatnának.

További Hírek

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.

A Hubble űrteleszkóp régi felvételeinek feldolgozása során több mint ezer, eddig ismeretlen objektumot fedeztek fel a Naprendszerben.

A Kaliforniai Egyetem Irvine csapata által vezetett friss kutatás erős bizonyítékokat szolgáltat a sötét anyag létezésére.

Kína az elkövetkező napokban egy robotűrhajót küld a Hold túlsó oldalára, hogy előkészítse az utat az első kínai legénységi leszállás és a Hold déli pólusán felállított bázis előtt.

Kína már 2030-ban elindítaná a Tianwen-3 küldetést, hogy a Mars-minták Földre való visszajuttatásában megelőzzék az Egyesült Államokat.

Az áttöréshez azonban még jó néhány fontos kérdésre kell megnyugtató választ találni.

Mindössze egyetlen jégszemcsére van szükség ehhez.

Ezzel majdnem megháromszorozták a Holdon ismert szeizmikus események számát.

A NASA bejelentette az első három tudományos kísérletet, amelyet az űrhajósok a Hold felszínén fognak elvégezni a 2026-ra tervezett Artemis 3 küldetés során.

Magyarázatot találhattak a tudósok a Betelgeuse egyik nagy rejtélyére.