Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Hiába menekítik külföldre a vagyonukat a norvég milliárdosok

TÉMÁK:
#Adó #norvégia
Fotó: Pixabay
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Növelik a leggazdagabb norvégokra kivetett adóterheket, akik különböző trükkökhöz folyamodnak.

Az állam azonban résen van és tovább szigorítja az adózást érintő törvényeket, amely a pénzüket külföldre menekítőket érinti a legkellemetlenebbül. Azonban ezentúl a költözés sem menti meg a vagyonukat.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A norvég kormány ugyanis a tavalyi szigorításokat követően újabb javaslatokkal állt elő, mely alapján eltörlik a részvények és egyéb vagyontárgyak nyereségére kivetett tőkekivonási adó eddigi ötéves határidejét.

A szabályozás szerint pedig a külföldön élő közeli családtagoknak történő részvényátruházásnál is hasonló módon járnak el. Norvégiában nem mellesleg vagyonadó is van, ami szintén kedvezőtlenül érinti a leggazdagabb réteget.

Ennek és az új tervezetnek köszönhetően számos milliárdos hagyja el az országot, az állam azonban utánuk nyúl, hiszen biztosítani szeretnék, hogy a Norvégiában a költözésig felhalmozott nyereségeket is megadóztassák – írja a portfolio.hu.

A kormányon lévő Centrum és Munkáspárt a Szocialista Baloldallal összefogott a kérdést illetően, a kormányváltás óta pedig egyre több norvég milliárdos távozik vagy fontolgatja a távozását, ezért is várhatók a további szigorítások.