Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,211 $

Három ember sérült meg a hétvégén vadászat közben

Fotó: Unsplash/Paul Einerhand
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ismét Franciaországban történtek vadászbalesetek, ezúttal egy hétvége leforgása alatt három ember sérült meg.

A Guardian jelentése szerint a hétvége folyamán több vadászbaleset is történt Franciaországban: két embert meglőttek, egy másikat pedig eltalált egy sörét. Egy 26 éves kirándulót karon lőttek a hétvégén egy vadászaton, amikor a túrázó a provence-i Alpilles-hegységben gyalogolt, majd egy eltévedt golyó eltalálta a bicepszén.

Soron kívül A Manchester City nyerte az FA-kupát a Manchester United ellen a döntőben

A sérült férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, a lövést leadó 30 éves vadászt pedig letartóztatták. Ez az eset kevesebb mint 24 órával azután történt, hogy szombaton egy 64 éves férfi súlyosan megsérült, miután gyomron lőtték egy vadászaton Dordogne-ban.

A súlyosan megsérült férfit nem életveszélyes állapotban kórházba szállították, míg a 34 éves vadászt letartóztatták, a rendőrség pedig nem sokkal később ki is hallgatta. A harmadik baleset során egy 58 éves vadászt szállítottak kórházba vasárnap, miután egy erdei vadászaton eltalálta a fejét egy sörét.

Idén szemmel láthatóan megszaporodtak a vadászbalesetek Franciaországban, ami felveti a kérdést, hogy tényleg szüksége van-e az országnak arra 800 ezer engedéllyel rendelkező vadászra. Igen masszív felháborodást keltett, amikor az Országos Vadászszövetség képviselője, Willy Schraen az év elején közölte, hogy „aki attól fél, hogy lövés éri, maradjon otthon”.